E RRALLË, historiani prodhon Pergamenën me metoda natyrale neë Skuraj!..

E rralle:

(Historiani i njohur Kastriot Marku, pos me studimet e tij, vazhdon te surprizoje dhe me diçka ndryshe, sjelljen e nje lloj “reperti” te koheve moderne sa i perket mjetit te lashte mbi te cilen shkruhej, PERGAMENA. Atje ne Skuraj, ai na paraqet punen e tij duke shenuar:
Kjo eshte prova me e sukseshme e prodhimit te pergamenes me metoden originale natyrale, mbas 11 vjetesh kur bera proven e pare. Nuk di te kete nje shembull te dyte ne Shqiperi, por jam i kenaqur sepse rezultati i sotem pas 8 oresh pune intensive, eshte me te vertete mahnites.
Rikthimi i kesa zeje, tradite mesjetare e Manastirit Benediktin te Shen Prendes ne Kurbin, do te behet i njohur per here te pare per publikun dhe median me 26 korrik, pikerisht ne rrenojat e abacise se famshme.