Pse protesta e datës 8 korrik është më e rëndësishme se gjithë të tjerat…

Nga Dejvi Allaj

Zgjedhjet përfunduan dhe rezultati ishte demode një ngjyrëshe përfaqësonte atë çka sduhet ne ta pranonim, se shume prej të parëve tanë se kanë pranuar këtë prej vitesh.
Ato janë pasqyra e vërtet e një shoqërie sociale-kulturore që ne e kemi akumuluar në familjet tona prej vitesh, ne pranojmë gare pa rivalë tjetër përballë.
Rrethanat janë të vështira dhe situata politike bëhet me komplekse dhe nuk jep harmoninë e duhur që palët të kenë një tavolinë multidisplinare duke përfshirë çdo aktor tjetër të jashtëm e të brendshëm për të arritur në një aktivitet elektoral të barabartë e të pastër nga ana konkuruese.
Unë e di që ne e kemi vrarë frikën ndër vite e populli shqiptarë se ka të vështirë ta bëjë përsëri po kjo do ta dëmtojë demokracinë. Le ti japim njeri- tjetrit atë që meriton në këtë garë politike.
Nga 8 korrik fillon vetem gjysma e rrugës së ngelur. Për Lulzim Bashën është goditja e rradhës demokratike per shtetin e se drejtes , zgjedhjeve pluraliste , arritja e standarteve europiane për Shqipërinë solide dhe me integritet në BE.
Protestat do të jenë fuqia më e madhe demokratike çdo herë dhe kryedemokrati me qetësi po e shfrytëzon këtë aset.