OREKS| Pse shalqiri është i mirë për ju?

Të gjithë besojmë se shalqiri përbëhet nga uji dhe nga asgjë tjetër.
Në të vërtet, uji është pjesë përbërëse e shalqirit. Mirëpo, kjo nuk e mohon faktin së në të nuk gjenden kalori, madje më shumë se në të gjitha frutat e tjerë.

Përveç shijes të mirë, ky fryt përmban një sasi të madhe të Vitaminës C, përmban shumë fiber, vitaminë A dhe B6, antitoksikant dhe potasium. Kombinimi i të gjithave mundëson që trupi të luftojë diabetin asmën dhe disa dhembje, raporton “Healthy food Update”, transmenton faktor.al
Shalqiri mundet të i eleminoj edhe gurët në veshka. Një tjetër e mirë që mund të përiftoni nga ky frut është edhe uljen e shtypjes së gjakut dhe përmirëson çarkullimin e gjakut. Për shkak përmbajtjes së madhe të fibrave shalqiri ndihmon edhe me kapsllëk.Si dhe për shkak përmbajtjes së madhe të potasiumit dhe magnesiumit mund të ndihmonë në parandalimin e dhembjeve të muskujve, kryesisht pasi që të keni ushtruar.