FOTO | Këngë, aheng dhe një kandidat, si votohej në komunizëm

30 qershori, data e zgjedhjeve monopartiake po afron, por shqiptarët harrojnë shpejt se si e njëjta gjë u bë për rreth 45 vjet në komunizëm.

Galeria e fotove të mëposhtme na rikujton estradën e vërtetë të zgjedhjeve të atij regjimi.

Me një kandidat, kryesisht i panjohur, ditën e votimeve grupe folklorike amatore në qendrat ku votonin zgjedhësit, i binin fort lodrave, ndërsa nëpër qytete dëgjoheshin grupe të shumta sazesh.

Ahengje kudo, nga halli e jo nga qejfi.

Ndërsa sot, edhe pas 30 vjetësh demokraci, vendi po i rikthehet sërish avazit të vjetër…