Përqafimi i fundit | Vogëlushja mbytet bashkë me të atin, në tentativë për të kaluar lumin

Imazhet zemërthyese zbulojnë tragjedinë e krizës së emigrantëve. Një burra nga Salvador dhe vajza e tij 23 muajshe u mbytën në Rio Grande, ndërsa nëna arriti të shpëtojë.

Oscar Alberto Martinez Ramirez dhe vajza e tij Valeria u gjetën me fytyrë në ujë në cep të lumit në anën e Meksikës.

Siç shihet nga fotot krahu i vajzës ishte rreth qafës së babait të saj duke treguar se ajo po mbahej tek 25-vjeçari në momentet e fundit.

Gruaja Tania Vanessa Avalos tha se ishte e pranishme kur ndodhi ngjarja.

21-vjeçarja pa burrin dhe vajzës teksa mbytjes, ndërsa Ramierez tentoi te kalojë kufirin ilegalisht duke notuar përgjatë lumit Matamoros, Meksikë.

Avalos tha se u larguan nga El Salvador më 3 prill dhe dy muajt e fundit i kaluan në Meksikë në jë kamp emigrantësh në pritje të një takimi për të kërkuar azil në SHBA.

Ata shkuan në Konsullatën e SHBA për intervistën por radha ishte shumë e madhe.

Frustruar nga pritja, Ramirez u përpoq të notonte përgjatë lumit me vajzën e tij.

Pasi kaloi lumin, ai la vajzën në bregun nga ana e SHBA dhe u nis të notonte përsëri drejt gruas por vajza u tremb dhe u hodh në lumë për ta ndjekur.

Martinez u kthyer për të kapur vajzën por u mbytën.