Hetime mbi një qytetar jashtë çdo dyshimi


Nga Gavrosh Levonja

Nga fillimi I viteve 70-te ne kinemate e Italise shfaqej filmi “Hetime mbi nje qytetar jashte cdo dyshimi (Indagine su un Cittadino al di soppra d’ogni sospetto) I regjisorit Elio Petri. Nje komisar policie kishte kryer nje vrasje dhe drejtonte hetimet per te gjetur vrasesin. Ky film me erdhi ndermend teksa po shikoja lajmet ne nje nga televizionet e Shqiperise te cilet kishin si kryelajm serine e radhes te pergjimeve te “Bild-it” Ne pergjime dilte dhe nje fare Ulsi Manja I cili pergezonte nje nga drejtuesit e voteblerjes ne Diber duke I premtuar dhe nje post te rendesishem duke qene se “ai ishte I nevojshem per pune te medha (kupto ne qeveri ne kohen qe Bulqiza ishte e vogel dhe per pune te vogla) Ne kroniken tjeter ky Ulsi ne krye te tryezes se komisionit te ligjeve kerkonte shkarkimin e presidentit. Kaq.

Përgjimi i Ulsi Manja