Karnavalet e Korçës, hapet festivali ndërkombëtar

Korça ka çelur sezonin turistik me Festivalin Ndërkombëtar të Karnavaleve. Per te 12- tin vit radhazi grupe nga Shqipëria, Argjentina, Bosnje Hercegovina, Maqedonia e Veriut Rumania dhe Bullgaria kanë zhvilluar paradën tradicionale në qendër të qytetit me kostet dhe maskat shumëngjyrëshe.

Për kryebashkiakun e Korcës kjo është festa simbol e çeljes së sezonit turistik veror në qytetin që zhvillon turizmin në çdo stinë.

Për disa orë qyteti është kthyer në një arenë karnavalesh jo vetëm me performancat e grupeve por edhe qytetarët e shumtë dhe turistët të cilët zgjidhën maskat e tyre duke u unifikuar me festën dhe atmosferën e veçantë.

This slideshow requires JavaScript.