Këta janë 8 pasanikët me të pasur të botës, kanë një pasuri sa 3.5 bilion njerëzNga Gëzim Selmani
/

Keta jane 8 pasaniket me te pasur te botes qe kane nje pasuri te perbashket sa gjysma e pasurise te popullsise te botes. Pra vetem 8 individe, kane nje pasuri sa 3.5 bilion njerez te thjeshte te planetit tone. Imagjoni tani sikur ketij numri ti shtohen edhe emerat e familjes sunduse Rothschild, Orsini, Vatikanit dhe familjes arabe Saude, qe kane nje pasuri perrallore prej qindra trrilion dollaresh, se ku shkone kjo perqindje ne krahasim me popullsine e botes?! Pra vetem nje grusht njerezish skizofrene, kane ne duart e tyre gjithe pasurine e botes, duke e kthyer planetin tone ne nje kamp sklleverish qe megjithese punojne deri ne mjerim, nuk arrine dote te mbajne me buken e gojes as familjet e tyre.

1 – Bill Gates – $75 b
2 – Amancio Ortega – $67 b
3 – Warren Buffett – $60.8 b
4 – Carlos Slim Helu – $50 b
5 – Jeff Bezos – $45.2 b
6 – Mark Zuckerberg – $44.6 b
7 – Larry Ellison – $43.6 b
8 – Michael Bllomberg – $40 b