FAKTI/Lideri politik i ETA-së arrestohet në Francë

Josu Ternera, emri i të cilit është José Antonio Urrutikoetxea, u arrestua në Sallanches.

Lideri politik i grupit separatist bask Eta është arrestuar në Alpet franceze pas 17 vjetësh në arrati, thonë zyrtarët.

Në një operacion të përbashkët francez-spanjoll, Josu Ternera, emri i të cilit është José Antonio Urrutikoetxea, u arrestua në Sallanches.

Ai akuzohet për disa vrasje në Eta, raporton “Bbc”.

Eta, e cila zhvilloi një fushatë të dhunshme për pavarësinë baske për më shumë se 40 vjet, tha në vitin 2018 se po shpërndahej.

Grupi vrau më shumë se 800 vetë gjatë fushatës së saj të dhunës përpara se të shpallte armëpushim në vitin 2011.

Raportet thonë se Ternera është sëmurë rëndë dhe policia spanjolle informoi kolegët e tyre francezë se ai ishte duke shkuar në spital, duke shkaktuar arrestimin e tij.