Ja vlen përplasja civile, për kapriço të liderave politik?

Nga Eran Likuçi

Prej ditësh opinioni publik mbarset nga lloj-lloj banaku në televizionet tona, që përfaqesues të “opinionit publik” të kaparuar nga Kryeministri Rama, e konsiderojnë tragjedi shturjen e zgjedhjeve, me argumentin famoz se shkelet kushtetuta. Spo i hyjmë sot analizës për shtigjet ligjore që e nxjerrin vendin nga kjo situatë kushtetutën si Romeo me Zhuljetën, së paku nuk ia ke haberin e situatës politike, së shumti ke marr kaotike, por të mendosh ose më keq ta thuash publikisht, se Rama është i dashuruar me ndonjë pagesë nga borderoja e fryrë në buxhetin e pagesave, me zë të veçantë propagantën.

Pse i duhet Ramës të hiqet si dashnor i kushtetutës, aq sa të çojë vendin në përplasje civile?

Këtë pyetje 1 milion dollarë edhe Rama nuk e di. Një burim për faktor.al, pohon se Edi Ramës i kanë shteruar idetë dhe të enturazhit të PR po ashtu. Nga kjo situatë me stil ka hyrë në lojë Lali Eri, i cili duket se po e arrin objektivin më shpejt seç e edhe ai vetë e ka menduar. Me mjeshtrinë e tij Lali, vijon ta mbaj stekën në aspektin ligjor, duke e dob[suar shefin e tij dita ditës. Problemi është politik dhe jo ligjorë, se po të ishte çështje kushtetute, Rama do ishte i pari që do të fshinte fundshpinën. Tashmë zgjedhjet do jenë në tetor, çfarë do thonë fundshpinëlëpirësit e studiove?