Shihni sa kilometra fluturim bën një shqiponjë në 20 vite!

Kjo hartë tregon lëvizjen e një shqiponje gjatë një periudhe njëzetvjeçare. Ajo kishte gjurmuesit të pajisur në Rusi dhe më në fund vdiq njëzet vjet më vonë në Luginën e Fëmijës në Arabinë Saudite. Është shumë interesante të shihet se sa larg është kjo shqiponjë udhëtoi gjatë njëzet viteve të jetës dhe distancave të mëdha që udhëtoi duke kaluar shumë vende. Gjithashtu, ajo që është interesante të vihet në dukje është mënyra në të cilën shmanget kalimi i detit. Ju mund ta shihni qartë se ku ka marrë rruga më e gjatë vetëm për të qëndruar duke fluturuar mbi tokë. Shumë lloje zogjsh kalojnë gjithë jetën duke fluturuar mbi det, por një gjë është e sigurt dhe kjo është se kjo shqiponja me siguri shmangi kalimin e detit. ….. Natyra.