Facebook shpenzon më shumë se 20 milion dollarë për sigurinë e Mark Zuckerberg

Kostoja më e lartë  e perdorur për sigurinë ndaj themeluesit  të tyre vjen pas një sërë skandalesh për të goditur gjigantin e mediave sociale.

Facebook ka shpenzuar më shumë se 22 milionë dollarë për sigurinë personale të Mark Zuckerberg 2019 – më shumë se dyfishi i shumës së shpenzuar vitin e kaluar, tregojnë të dhënat.

Themeluesi i Facebook-ut, si shumë drejtues të tjerë të teknologjisë, vetëm merr një pagë bazë prej $ 1 (88p), por kompensimi i tij “tjetër” është shënuar në $ 22.6m – dhe pothuajse të gjitha shpenzohen për sigurinë e tij.

Rreth 20 milionë dollarë shkuan drejtpërsëdrejti në siguri për Z.Zuckerberg dhe familjen e tij në 2019, nga 9 milion dollarë në vitin 2017, ndërkohë që gjiganti i medias sociale shpenzonte 2.6 milion dollarë në aeroplanët privatë për themeluesin e saj – të programit të tij të sigurisë.

Duke mbrojtur pagesat, dosja rregullatore nga Facebook tha: “Ai është sinonim me Facebook dhe, si rrjedhim, ndjenjat negative në lidhje me kompaninë tonë janë të lidhura drejtpërdrejt me dhe shpesh të transferuara tek z. Zuckerberg”.

Kostoja më e lartë për ta mbajtur atë të sigurt vjen së bashku me një varg skandalesh për kompaninë, të cilat e kanë vënë z. Zuckerberg në rrezik abuzimi dhe kërcënimi.

Zuckerberg u kritikua pastaj kur tha se qeveritë duhet të marrin njëfarë përgjegjësie për rregullimin e internetit.

Dhe vitin e kaluar u zbulua se të dhënat e 87 milionë shfrytëzuesve të platforme u zbuluan në firmën konsulente politike Cambridge Analytica.

Pavarësisht pagës së vogël simbolike, kreu i Facebook është një nga njerëzit më të pasur në botë, dhe sipas indeksit të miliarderëve të Bloomberg, vlen më shumë se 70 miliardë dollarë.

p.j