Basha në Slloveni:BE të sjellë misioni monitorimi për sundimin e Ligjit në Shqipëri

Kryetari i PD, Lulzim Basha ndodhet per nje vizite pune ne Slloveni. Pjese kryesore e axhendes eshte mbajtja e nje fjalimi ne IFIMES – International Institute for Middle-East and Balkan Studies ( Instituti Nderkombetar i Studimeve ler Lindjen e Mesme dhe Ballkanin) IFIMES eshte i mirenjohur ne eliten e politikes nderkombetare per analizat e tij ne fushat qe ai mbulon.

Basha në Slloveni: Monitorimi më efektiv i reformave të Sundimit të Ligjit në vendet që kërkojnë anëtarësim mund të arrihet duke u mbështetur në shembullin pozitiv të të ashtuquajturit Raporti Priebe, i cili tashmë ndihmoi në tejkalimin e një krize serioze të demokracisë dhe sundimit të ligjit në Maqedoni në 2015.

Basha në Slloveni: Komisioni Evropian sapo ka nisur një nismë të re për raportimin e Priebe për të monitoruar të gjithë sistemin e Sundimit të Ligjit në Bosnje dhe Herzegovinë. Unë inkurajoj Komisionin që të iniciojë një mision të tillë monitorimi edhe në Shqipëri.