Për herë të parë imazhi i parë i vrimës së zezë/FOTO

Astronomët kanë arritur për herë të parë në histori të fotografojnë vrimën e zezë në qendër të galaktikës Messier 87.

Ajo ka një madhësi 3 milionë herë më të madhe se ajo e tokës, 40 miliardë km.

Shkencëtarët e kanë cilësuar me emrin “monstër” dhe gjendet në një galaksi shumë të largët. Ndër të tjera bëhet me dije se madhësia dhe forma e kësaj vrime të zezë, është pikërisht ashtu siç parashikohen si teoritë e Ajnshtajnit mbi gravitetin.

This artist’s concept illustrates a supermassive black hole with millions to billions times the mass of our sun. Supermassive black holes are enormously dense objects buried at the hearts of galaxies.