A është grabitja e 10 milion eurove në Aeroportine Rinasit, një akt terrorist?

Aeroporti eshte nje nga institucionet e rendesise te vecante. Per mbrojtjen e tij angahohen te gjitha strukturat e shtetit.
Hyrja dhe grabitja e djeshme ne aeroportin e Rinasit eshte mirefilli nje akt terrorist. Ndonese askush nuk flet per te.

Akti terrorist nuk eshte i lidhur me sulmet me bomba te fanstikeve pas ideologjive te caktuara. Perkundrazi, nje akt terrorist ne SHBA konsiderohet edhe “nje akt (dhune) i kryer nga individe qe nuk perfaqesojne shtetin”.

Dje, ne institucionin e larte te sigurise u futen disa persona qe fare mire mund te kishin goditur apo rrembyer avione. Heshtja e policise dhe mbi te gjitha shmangia e togfjaleshit “akt terrorist” eshte tejet interesant. Aq me teper kur ne Shqiperi ky akt terrorist u krye diten qe ishte i pranishem nje funksionar i larte i shtetit Departamentit Amerikan te Shtetit.