I dhuron një veshkë pacientit, infermierja merr mbrapsht një unazë për martesë!

Një histori e vërtetë që duket si një përrallë është ngjarja që tregon historinë e dashurisë mes një njeriu që vuan nga një problem i rëndë i veshkave dhe infermieres së tij. Pacienti për disa kohë kishte seanca të shumta të dializës, por kjo i dha atij një shpresë të re.

Duke pritur për një donator të përputhshëm në Piza, Itali, Giacomo Schinasi, mori veshkën e shumëpritur nga infermierja Cinzia Stracquadaini, e cila u njoh me të pesë vite më parë në spital.

Giacomo shkonte në spital 3 herë në javë dhe Cinzia punonte në departamentin e dializës: të dy u dashuruan dhe gruaja vendosi të dhurojë një veshkë tek njeriu që donte, pasi që organi i saj ishte 99% i pajtueshëm.

“Sigurisht do ta bëja sërish. Më bëri shumë të lumtur. Doja të përmirësoja jetën e tij. Kur e do, është e natyrshme “, shpjegon me një buzëqeshje infermierja Cinzia.

A prisnit këtë gjest? “Unë jam me të vërtetë një njeri me fat,” përgjigjet ai. Mendova se dashuria absolute nuk ekzistonte dhe në vend të kësaj e gjeta atë, në kuptimin kimik dhe shpirtëror. Tani Cinzia dhe unë jemi me të vërtetë një person “.

Të dielën e kaluar të dy të dashuruarit e kanë kurorëzuar ëndrrën e tyre me një ceremoni civile në Bashkinë e Pizës.