Pse disa rrugë të Amerikës, Italisë, dhe Francës janë me emra shqiptarë?

Shumë rrugë nëpër botë janë të emërtara me emra qytetesh shqiptare, si rruga e Durrësit, Elbasan, Shkodër, Vlora, etj. Rrugë këto që gjenden në Amerikë, Francë, Kanada, në Itali, por si janë emëruar kështu? Duke qenë se shumë emigrantë shqiptarë janë të shpërndarë nëpër këto vende, mund të jetë edhe kjo arsyeja, apo ndoshta edhe ndonjë emër mund të jetë edhe rastësi. Emërtine ka dhe në Kanada, në Afrikën e Jugut, Cape Town dhe deri në Filipinet, Itali, dhe në Amerikë.

Kili

”Albania Street’ ose “Albania Avenue”, ndodhet në Amerikë, ndërsa në Itali në disa qytete ka emra shqiptarësh të rrugëve, në Romë ka edhe “Piazza Albania”. Në Londër ka rrugë me emrin Shkodër, ”Scutari Road”.