Shqipëria ndalon fluturimin e avionëve “Boeing 737-8 MAX” në hapsirën ajrore

Shqipëria ka vendosur të ndalojë fluturimin e avionëve “Boeing 737-8 MAX” dhe “Boeing 738-9 MAX” në hapësirën ajrore shqiptare, menjëherë pas aksidentit fatal në Etiopi më 10 mars që rezultoi në 157 viktima. Lajmi është njoftuar nga Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar. Ai i është bashkuar vendimit të Agjensisë Evropiane të Sigurisë në Operim të Aviacionit (EASA). “Për t’ju bashkuar nismës së EASA për këtë rast, AAC ka formalizuar lëshimin e një NOTAMi (lajmërimi për operatorët) nga ana e Albcontrol, i cili ndalon operimin e avionëve të këtij lloji në hapësirën ajrore shqiptare dhe Aeroportin Ndërkombëtar “Nënë Tereza”, për një kohë të pacaktuar, deri në direktivat pasuese të EASA, të cilat do të varen nga informacioni që do të vij nga hetimi i shkaqeve të aksidentit në Kenia,” bën të ditur Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar.