1926 – SHBA, shkrimtari Sinclair Lewis nderohet me Çmimin Pulitzer për romanin

1926 – SHBA, shkrimtari Sinclair Lewis nderohet me Çmimin Pulitzer për romanin. Arrowsmith. Libri tregon historinë e suksesshme të personazhit Martin Arrowsmith, shkencëtar, mjek, ndërsa ngjit shkallën e suksesit. Arrowsmith shpesh krahasohet me romanin Citadel nga AJ Cronin (publikuar pas Arrowsmithit në vitin 1937), që gjithashtu ka të bëjë me përvojat e jetës së një mjeku të ri idealist i cili përpiqet për të sfiduar dhe përmirësuar sistemin ekzistues të praktikës mjekësore. Lewis nuk e pranoi çmimin Pulitzer – “Këtë çmim më duhet të refuzoj, dhe refuzimi im do të ishte i pakuptimtë nëse nuk shpjegoj arsyet; Të gjithë çmimet, si të gjithë titujt, janë të rrezikshëm. Kërkuesit për shpërblim priren të punojnë jo për përsosmëri të natyrshme, por për fitime; ata priren të shkruajnë, shtrembërojnë, ose të shmangin të shkruarit, në mënyrë që të kënaqin paragjykimet e komisionit që përzgjedh fituesit. Çmimin nuk e dua!”