1803 – SHBA dyfishon territorin përmes blerjes së Luizianës (15-milionë dollarë)

1803 – SHBA dyfishon territorin përmes blerjes së Luizianës (15-milionë dollarë). Po këtë ditë më 1812, Louisiana pranohet si shtet 18-të i SHBA-së. Nuk ka shumë shtete që mund të mburren me numrin e pelikanëve, por Louisiana, ka shumë prej tyre. Kjo është arsyeja pse ajo e quan veten Shtetit Pelikan. Emëruar për nder të Louis XIV të Francës, Louisiana ka disa pseudonime si; Sportsman’s Paradise, Sugar State, dhe Creole State. Kryeqyteti i Luizianës është Baton Rouge dhe magnolia është lulja e saj e adoptuar, ndërsa pema e shtetit është selvia. “You are My Sunshine, My only Sunshine” është kënga e shtetit, së bashku me “Give Me Louisianan”, dhe motoja është: Bashkim, Drejtësi, Vetëbesim.