570 – Lindi Muhamedi – burime të tjera sugjerojnë 20 prillin

570 – Lindi Muhamedi – burime të tjera sugjerojnë 20 prillin, sipas kalendarit hënor islamik. Muhamedi lindi në Mekë dhe jetoi atje për rreth 52 vitet e para të jetës së tij (570-622). Kjo periudhë është përgjithësisht e ndarë në dy faza; para dhe pas zbulimeve profetike. Me 622, i paralajmëruar për një komplot për vrasjen e tij, Muhamedi fshehurazi iku nga Meka për në qytetin Jethribit, 320 kilometra në veri. Shpjejt Jethrib u riemërua Madinat un – Nabi, fjalë për fjalë “Qyteti i Profetit ” (sot Medina). Vdiq me 8 qershor 632.