1918 – Piloti gjerman i njohur si “Baroni i Kuq” (Manfred von Richtofen), rrëzohet

1918 – Piloti gjerman i njohur si “Baroni i Kuq” (Manfred von Richtofen), rrëzohet me aeroplan gjatë luftës së dytë botërore. Aeroplani i tij ishte i kuq dhe kryerja e rreth 80 sulmeve të suksesshme gjatë luftës e bënë atë hero, legjendë, dhe mjet propagande. Baroni i Kuq mbetet ndoshta piloti më i njohur luftarak i të gjitha kohërave. Ai ka qenë subjekt i shumë librave dhe filmave, siç është “Blue Max” (1966) me aktorët George Peppard, James Mason , Ursula Andress.