1946 – Kryeministri britanik Klement Attlee pajtohet me të drejtën e Indisë për pavarësi

1946 – Kryeministri britanik Klement Attlee pajtohet me të drejtën e Indisë për pavarësi. Qeveria Attlee luajti rol udhëheqës gjatë dekolonizimit britanik në Indi, Pakistan, Burma, Ceilon dhe Jordani; gjatë mandatit të Atleet, Britania u tërhoq nga Palestina, duke hapur rrugën për krijimin e shtetit të Izraelit.