1926 – Kryeministri-diktator grek Theodor Pangalo

1926 – Kryeministri-diktator grek Theodor Pangalo (me prejardhje shqiptare) shpërndan shoqatat greke që kërkonin aneksimimin e “Epirit të veriut” dhe i kthen Shqipërisë 60 fshatra shqiptare pranë Korçës; “Super patriotizmi është aq i rrezikshëm sa patriotizmi ështe me përfitime”, u tha gazetarëve general Pangalo.