1793 – Presidenti Uashington fillon mandatin e dytë

1793 – Presidenti Uashington fillon mandatin e dytë dhe mban fjalimin më të shkurtër të përurimit (133 fjalë). Fjalimi më i gjatë i përurimit (8443 fjalë) u mbajt në vitin 1841 nga presidenti William Henry Harrison, i cili vdiq si pasojë e qëndrimit të gjatë në mot të ftohtë duke mbajtur këtë fjalim për 1 orë e 40 minuta.