1952 – Shkrimtari amerikan Ernest Hemingway përfundon librin Plaku dhe Deti

1952 – Shkrimtari amerikan Ernest Hemingway përfundon librin Plaku dhe Deti dhe e cilëson atë si romanin më të mirë që ka shkruar ndonjëherë.