1386 – Duka i madh i Lituanisë, Vladislavi, martohet me regjenten polake Jagiella

1386 – Duka i madh i Lituanisë, Vladislavi, martohet me regjenten polake Jagiella, dhe kurorëzohet mbret i Polonisë. Gjatë mbretërimit të tij që zgjati rreth 50 vjet, Polonia u shndërrua në superfuqi në Evropës qendrore e lindore.