2003 – Ish-presidentja serbe e Boshnjes, Biljana Plavshiç dënohet nga gjykata e OKB në Hagë

    2003 – Ish-presidentja serbe e Boshnjes, Biljana Plavshiç dënohet nga gjykata e OKB në Hagë

, Holandë, me 11 vjet burg. Ajo ishte duke vuajtur dënimin në Stokholm të Suedisë, dhe në bazë të ligjit vendas u lirua në tetor 2009, pas kishte kryer dy të tretat e dënimit.