1997 – Shkencëtarët skocezë njoftojnë klonimin e suksesshëm të një qengji, Dolly

1997 – Shkencëtarët skocezë njoftojnë klonimin e suksesshëm të një qengji, Dolly, me kontributin e tre deleve nëna (një me vezë , tjetra me AND-në, dhe e treta kishte mbajtur në fetus embrionin e klonuar. Shkenca e paraqiti Dollyn si arritjen të vitit. Dolly jetoi në Institutin Roslin në Edinburg, Skoci, madje lindi edhe gjashtë qengja. Dolly u prek nga artriti dhe më 14 shkurt 2003 u vu në gjunë për vdekje (euthanisua) për shkak të sëmundjes progresive të mushkërive. Klonimi i gjitarëve (grupim qeniesh ku bën pjesë edhe njeriu) është provuar tejet joefikas (Dolly ishte e vetmja (mes 277 përpjekjeve) që mbijetoi dhe arriti deri në atë moshë (6 vjeç) – edhe pse në vitin 2014 shkencëtarët kinezë raportuan sukses në klonimin e derrave. Shkencëtarët që klonuan Dollyn, shpallën në vitin 2007 se teknika e përdorur në rastin e Dollyt nuk mund të jetë e efektshme për klonimin e njeriut.