1918 – Rusia bolshevike – Ushtria e Kuqe arrin fitoren e saj të parë

1918 – Rusia bolshevike – Ushtria e Kuqe arrin fitoren e saj të parë – ndaj trupave gjermane të Kaiserit pranë qyteteve Narva dhe Pskov – për nder të kesaj fitoreje, 23 shkurti u shpall Dita e Ushtrisë se Kuqe.