1909 – Ne Boston – del numri i pare i gazetës Dielli

1909 – Ne Boston – del numri i pare i gazetës Dielli, gazeta më e vjetër shqipe në ekzistence. Gazeta Dielli ishte fillimisht organ i shoqërisë Besa-Besë ne Masachussetts. Me krijimin e Federatës Panshqiptare të Amerikës Vatra, më 10 qershor 1912 gazeta Dielli kaloi ne pronesi te Federates Vatra, dhe sot botohet 2 herë në javë.