1945 – Marrëveshja e Jaltës

1945 – Marrëveshja e Jaltës e nënshkruar nga Presidenti Franklin Roosevelt, kryeministri britanik Winston Churchill, dhe udhëheqësit sovjetik Josef Stalinit përcakton strategjinë aleate pas luftës së dytë botërore.