1980- Gjashtë amerikanë pengje në Iran ikin nga Teherani

1980- Gjashtë amerikanë pengje në Iran ikin nga Teherani, duke shpëtuar me ndihmën e kanadezëve. Nga kjo ngjarje merr temën filmi Argo (2012), me regji të Ben Affleck e George Clooney, bazuar në një skenar përshtatje e dy teksteve; libri “Master of Disguise” i operativit të CIA-s Tony Mendez; dhe artikulli “The Great Escape” i Joshua Berman, botuar në revistën Wired më 2007.