1903 – Shpallet një garë e re me biçikleta e quajtur “Tour de France”

1903 – Shpallet një garë e re me biçikleta e quajtur “Tour de France”, që lindi kur pronari i një gazete sportive në Paris doli me idenë për të organizuar një garë me biçikleta për të festuar shpalljen e pafajësisë së Alfred Deyfus, oficer i ushtrisë që ishte dënuar gabimisht për tradhëti. “Tour de France” vazhdon, dhe po në këtë date, më 2013 – çiklisti amerikan Lance Armstrong pranoi se kishte përdorur doping në të shtatë garat fituese të Tour de Francë.