1412 – Familja Medici emërohet zyrtarisht bankiere e Papatit

1412 – Familja Medici emërohet zyrtarisht bankiere e Papatit. Shtëpia Medici – dinasti politike, dhe më vonë mbretërore në Firence – e kishte prejardhjen nga Mugello, një fshat në krahinën e Toskanës.