588 pes – Nebuchadnezzar II i Babilonisë rrethon Jeruzalemin

588 pes – Nebuchadnezzar II i Babilonisë rrethon Jeruzalemin që ndodhej nën mbretërimin e Sedekias. Rrethimi zgjat dy vjet e gjysmë.

69 – Otho merr pushtetin në Romë, duke shpallur veten Perandor, por vetëm për tre muaj, pasi do të kryente vetëvrasje.

708 – Sisinnius fillon mbretërimin e tij si Papë (vdes 20 ditë më vonë)

1535 – Mbreti Henry VIII deklaron veten si kreun e Kishës së Anglisë.

1582 – Rusia i dorëzon Polonisë Livonian dhe Estoninë, duke humbur qasje në Balltik.