1759 – Muzeu Britanik hapet në shtëpinë Montague, në Londër

1759 – Muzeu Britanik hapet në shtëpinë Montague, në Londër. Koleksioni i tij i përhershëm, që numëron rreth 8 milionë vepra, është ndër më të madhenjtë e më i ploti në ekzistencë; aty përfaqësohet, me ilustrime, artifakte dhe dokumenta, historia dhe kultura njerëzore nga fillimet e saj deri në të tashmen.