1898 – Artikulli i shkrimtarit francez Emile Zola, J’accuse

1898 – Artikulli i shkrimtarit francez Emile Zola, J’accuse, ekspozon mashtrimet, prapaskenat dhe komplotin lidhur me çështjen Dreyfus (officer francez dënuar gabimisht me burgim të përjetshëm për tradhti); Artikulli i Zolas, përfundimisht, çoi në pafajësinë dhe lirimin e Dreyfus nga burgu.