1822 – Pamja i flamurit grek miratohet nga Asamblea e parë Kombëtare

1822 – Pamja i flamurit grek miratohet nga Asamblea e parë Kombëtare në Epidaurus, pasi Greqia shpalli pavarësinë nga Perandoria Osmane në vitin 1821. Ky version i flamurit kishte një kryq diagonal në qoshe në vend të një katrori që përdoret tani; 9 vijat e flamurit thuhet se përfaqësojnë numrin e rrokjeve në frazën greke “Eleutheria H Thanatos” “Liri a vdekje!”, thirrje në betejë gjatë revoltës kundër pushtimit osman. Ngjyrat blu dhe të bardhë kanë shumë interpretime; ngjyrat e qiellit dhe detit (kombinuar me retë e bardha dhe valët); disa thonë se ato përfaqësojnë ngjyrat e veshjeve të banorëve grekë në ishuj e kontinent. Flamuri i tanishëm u miratua zyrtarisht nga Greqia më 22 dhjetor 1978.