COVID19| KE miraton paketën financiare 180 milion euro për Shqipërinë, Kosova 100 milion euro

Komisioni Evropian ka miratuar një paketë ndihme për 8 vende, disa prej të cilave nga Ballkani Perëndimor, si pjesë e fondeve mbështetëse që këto vende të përballojnë krizën e shkaktuar nga koronavirusi.

Në listë ndodhet edhe Shqipëria, e cila do të përfitojë 180 milion euro. Krahas vendit tonë, përfitues janë edhe Kosova me 100 mln euro, Maqedonia e Veriut me 160 mln euro, si dhe Mali i Zi me një fond prej 60 mln euro.

Paketa synon të mbështesë procesin e zgjerimit për vendet që synojnë të bëhen pjesë e Unionit.