4 këshillat si duhet të veproni nëse keni vështirësi frymëmarrje në shtëpi nga COVID19


-Citon Instituti Kombëtar të Shëndetit në Britani..

1.Mos u alarmo dhe mos bjer në panik! Paniku vështirëson dhe përkeqëson shenjat.
2. Mos qëndro i shtrirë në shpinë, ktheu anash.
3. Nëse mundesh qëndro ulur dhe pak i përkulur para.
4.Merr frymë me hundë dhe mbaj buzët të mbledhura sikur po i fryn qiriut”
National Institute of Health (Instituti Kombëtar i Shëndetit) i Britanisë sugjeron: Në rast të shfaqjes së vështirësisë në frymëmarrje nga infeksioni Covid në shtëpi, në pritje të ndihmës mjekësore e cila mund të vonojë duhet vepruar si më poshtë.