Franca dhe Qiproja hynë në një nivel të ri të bashkëpunimit ushtarak. Kundër Turqisë

Nga data 1 gusht hyri në fuqi marrëveshja për një bashkëpunim mbrojtës midis Qipros dhe Francës, të firmosur më 4 prill 2017, njoftoi botimi qipriot “Liberal” (Φιλελεύθερος). Marrëveshja po e thellon bashkëpunimin në sigurinë energjetike dhe detare, në paralajmërimin e hershëm dhe drejtimin e krizave, si dhe në luftën me terrorizmin dhe piraterinë. Në një nivel ushtarak marrëveshja parashikon bashkëpunim në armatim dhe në teknologjinë mbrojtëse, një trajnim të përbashkët të ushtarakëve dhe kryerjen e operacioneve shpëtimtare dhe të trajnimit. Franca e përkrahu Qipron në kundra vënien me Turqinë për të drejtat mbi rezervat potenciale të gazit natyror në Mesdheun Lindor.