Studimi| Të rinjtë gjermanë më të goditurit financiarisht

Të rinjtë nën 30 vjeç në Gjermani janë veçanërisht të goditur financiarisht nga pandemia e virusit Corona, sipas një studimi të ri. Studimi zbuloi gjithashtu se gratë vuajnë më shumë mendërisht nga pandemia se burrat.

Të rinjtë në Gjermani janë goditur më shumë nga pasojat ekonomike të virusit Corona. Kjo rezulton në një studim të publikuar të dielën të Shoqatës Gjermane të Prodhuesve të Medikamenteve (BAH).

Më të prekurit janë të rinjtë e moshave 18 deri 29 vjeç, del nga studimi. 50% e të anketuarve të kësaj grupmoshe thanë se kishin pësuar humbje të të ardhurave si rezultat i pandemisë.

Problemet financiare janë të theksuara edhe për të rinjtë e moshës 30-vjeçare: 38% e të anketuarve thanë se e kishin ndjerë goditjen financiare.

Sipas studimit, vetëm një pakicë e vogël e të anketuarve të grupmoshave më të vjetra thanë se kanë vuajtur ekonomikisht. Vetëm 15% e atyre mbi 60 vjeç thanë se ishin ndikuar negativisht, ndërsa pjesa tjetër thanë se nuk kishte asnjë ndryshim.

Në përgjithësi, gati një e treta e të anketuarve në të gjitha moshat thanë se kishte pasur një efekt të dukshëm në të ardhurat e tyre ose atë të një partneri. Pothuajse e gjithë pjesa tjetër tha se nuk ka pasur pasoja negative për ta.

Në një kohë kur beqarët dhe ata që jetojnë si çifte kishte më pak të ngjarë të vërenin një rënie të të ardhurave, sondazhi zbuloi se familjet me tre ose më shumë vetë mund t’i ndienin më fort pasojat ekonomike të virusit në financa-

Ndjenja e stresit mendor

Sondazhi gjithashtu evidentoi se gratë kishin ndjerë një efekt më të madh negativ në shëndetin mendor si rezultat i pandemisë.

Gjashtë nga 10 gra në të gjitha grupmoshat thanë në sondazh se kishin ndjerë stres psikologjik në krahasim me vetëm 38% të burrave.

Nivelet e stresit me sa duket nuk ndikohen shumë nga fakti nëse një individ i përkiste një grupi me rrezikshmëri të lartë që ishte veçanërisht i ndjeshëm ndaj virusit Corona, siç janë të moshuarit ose ata me probleme të tjera shëndetësore.

Grupi i studimit të tregut Nielsen, i cili e kreu studimin në emër të BAH, tha që sondazhi ishte kryer në një grup përfaqësues prej 1.000 të rriturish midis datave 9 dhe 16 qershor./ DW