Ndahet nga jeta ish-kryetari i bashkisë, la shenja për shume vite në Partinë Demokratike

Ndahet nga jeta ish-kryetari i Bashkisë së Rrëshenit Preng Toma pas një sëmundje të rëndë për të cilën kurohej në Itali.

Toma është ndarë nga jeta në moshën 63-vjeçare.

Me profesion si mësues fizkulture, Preng Toma, është ndër kontributorët më në zë për sportin jo vetëm në krahinën e tij ku ka lindur, Perlat, por dhe për gjithë sportin mirditas.

Për disa vite në mënyrë të sukseseshme ka drejtuar si trajner ekipin legjendë të volejbollit të Mirditës. Ndërkohë në fushën e administrimit, është nga drejtuesit më të suksesshëm si kryetar komune në Kthellë dhe më pas ish kryetar i bashkisë në Rrëshen.

Gjithashtu ai ka qenë në instancat drejtuese të Partisë Demokratike, duke mbetur fort i shenjuar ndër faktorët intelektualë determinatë për shume vite në Partinë Demokratike të Mirditës.