Studimi. Ibuprofenët po keqësojnë gjendjen e cistave tek gratë

Miliona gra në mbarë botën po luftojnë kundër cisteve por që sipas një studimi mund t’i keqësojë gjendjen e tyre kur nisin të trajtohen me ibuprofen.

Marrja e ilaçeve të zakonshme kundër cisteve mund të bëjë një infeksion të traktit urinar tre ditë më të gjatë dhe rrezikon një infeksion të veshkave.

Më shumë se gjysma e grave vuajnë nga një cistë e tillë gjatë jetës së tyre, me një në pesë përballur me dëshpërimin nga infeksione të përsëritura.

Pasi dyshimi u hodh javën e kaluar në aftësinë e lëngut të boronicës për të trajtuar problemin, dëshmitë tani sugjerojnë se ibuprofen është qasja e gabuar.

Analiza e pothuajse 400 grave nga Universiteti i Oslos, duhej më shumë kohë për t’u bërë më mirë.

Rreth gjysma e të ngjarë ishin shëruar nga dita e katërt e sëmundjes.

more recommended stories